Dumpa din kille!

Jag är inte tjejen som älskar killar, sådär som Sandra Beijer gör eller kanske snarare har gjort. Jag har en trivsam vardag med en man som jag älskar (Whatever love means… Nej, jag skojar bara (*ängsligt skratt*)). I nästa liv skulle jag önska att jag ägnade mycket mindre tid åt killar och mer tid åt mig själv och åt tjejer. Jag har ingen erfarenhet av sexuella relationer med tjejer och jag är inte nyfiken på det, men jag skulle kunna ägna mer tid åt det så kallade systerskapet. Alltså i det här sammanhanget att teoretisera samtiden och att ha monologer med tjejkompisar. Kanske stötta några andra tjejer på något sätt. Någon klubb? Gå på tjejfest (som DDk-festerna!). (Men vem skojar jag med? Jag går ju inte på fest!).

Jag skrev i det här inlägget att jag aldrig mer skulle leva tillsammans med en man, att jag skulle bli särbo, om Okapin och jag inte bodde ihop men jag tänker snarare att jag aldrig mer skulle vilja ha en sexuell kärleksrelation med NÅGON. Jag fattar att jag skulle bli ensam och eftersom tvåsamheten är en sådan norm kanske jag ändå skulle skaffa någon liten gubbe som jag kunde tvätta åt för att slippa vara ensam – jag vill vara ödmjuk inför det faktum att jag och Okapin ofta är alone together. Det är något annat än att bara vara ensam.

Jag kan, för att knyta an till första stycket, bli galen på hur mycket energi jag lade på män från ca 13 års ålder till åtminstone 26. Fy fan vad jag gick miste om saker när jag bara brydde mig om ifall Joakim, Rickard eller Johan skulle SE mig och vilja älska mig. Vad hade det egentligen GETT mig? No nada. Jag kunde ha rest till andra länder, lärt mig att spela oboe, skrivit Augustprisvinnande noveller istället för långa tirader om någon kille i SPS3A. Jag kunde ha sovit istället för att ligga vaken mitt i natten och tänka på Rickard. Så mycket tid jag har lagt på män.

Här vill jag påminna om att män är människor. Men också: vi lever i ett patriarkat och män är generellt så jäkla gynnade av det och så totalt ointresserade av att ändra någonting eftersom det kommer att minska deras privilegier (liksom jag är av att mista mina privilegier, jag vet). Det gör mig galen hur nonchalant Okapin ändå är det kommer till våldtäkter, abort eller fuckin metoo. Han fattar inte, för han är inte tjej. Han drabbas inte. Och han skulle inte reagera förrän någon tjej han gillade blev drabbad och då skulle det vara försent (för henne). Han behöver inte tänka på hur det skulle vara att bära ett barn man av någon anledning absolut inte vill föda, för män kan inte bli gravida* (*inte alla män 8-/ ).

Kort sagt: jag vill leva med Okapin tills jag dör, men i nästa liv skulle jag gärna leva annorlunda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s