Jämställdheten

Jag bryr mig inte om jämställdheten i vårt hushåll, men det personliga är politiskt. Jag bryr mig inte om jämställdheten i vårt hushåll, men jag vill inte vara den enda som xxx.

Som feminist är det inte precis en fjäder i hatten om man lever i ett riktigt jämställt heterosexuellt förhållande, för det förhållandet har jag inte sett. Däremot kan man få skämmas om man tycker att jämställdhet är viktigt och man lever i en ojämlik relation. Hon säger att hon är feminist men hon hämtar på förskolan varje dag och tar all VAB.

Vi hade en lista för fem år sedan. Olika hushållssysslor gav olika poäng. Det handlade dels om att dra brallorna av hushållssysslorna och visa vem som egentligen gjorde mest. Jag var nämligen övertygad om att jag gjorde det, men Okapin vägrade ge med sig. Han tyckte att han gjorde mest. Vilken grej att tjafsa om. Listan handlade även om att vi sporrades att göra lite mer än vi ville för att vi ville vinna.

Listan slutade strax innan Bearnaise föddes. Det är 100 poäng direkt. Sa jag när jag blev gravid och det tyckte Okapin var orättvist. Det blev inte så och sedan kom bebin och då slutade vi föra poäng.

Jag är ingen jury över Okapin. Jag önskar att vi båda såg till den andres bästa. Kanske mer än till vårt eget bästa. Det är jobbigt att leva tillsammans med andra och det är oavsett kön. Det finns statistik som säger att kvinnor gör mer hushållsarbete. Om jag och Okapin inte lever tillsammans tills vi dör ska jag aldrig mer leva ihop med en man. Jag ska bli särbo.

Okapin och jag (mest jag, tycker jag) kämpar på med vår jämställdhet. Jag orkar inte göra det med någon annan.

3 svar till “Jämställdheten

  1. lever ju tillsammans med någon och vill inte ändra på det, men hear hear på särbolivet om livet vill sig annorlunda! att till 100% veta att man inte gör mer än någon annan och bli bitter på kuppen.

    • Så himla skönt också att få vara en tant som inte ändrar sig. Tänk att ha det helt på sina egna villkor eller inte alls! (Man skulle kunna tolka det som ironi, men jag har ändrat mig nog för andra).

  2. Ping: Dumpa din kille! | Laskask

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s