#Blogg100: 44

Jag är ganska rigid när det kommer till rutiner. Klockan 18-ish äter vi varje kväll. När hela familjen ätit upp – Bearnaise brukar antingen vara allra sist eller klart först – badar Bearnaise. Först kör vi alltid en rutin som går ut på att Bearnaise gör snarkljud och säger mamma. Det är Bearnaises sätt att fråga om det är jag som ska natta honom. Det gör jag varannan kväll. Den som inte nattar diskar, så när Bearnaise har klart för sig vem som ska natta honom, brukar han konstatera att den andra föräldern ska diska. Ibland gör vi om den här rutinen några gånger. 

Bearnaise badar varje kväll i en skvätt olja. Vi har aldrig tvättat hans hår. Vi kanske borde… Ibland vill han inte bada alls och ibland vill han inte gå upp. Men vi tar upp honom strax innan sju. Vi sätter på Bearnaise pyjamas och strumpor, borstar hans små tänder och sedan tittar vi på Bing på SVT Play* i teven. Ibland vill Bearnaise hellre se motorcyklar. Då säger han wromwrom och gör små rörelser som att han gasade med sina händer. Det finns inga motorcyklar på SVT play? 

En av oss har gjort ordning en flaska välling och många kvällar säger Bearnaise plötsligt godnatt och rusar till sängen. Andra kvällar ropar han igen! Igen! redan när Bing sammanfattar dagens avsnitt (varje avsnitt slutar med en sammanfattning och en slags sensmoral). Nu ska jag berätta detta oerhörda: ibland får han se ett avsnitt till. Det beror lite på hur trötta jag och Okapin är. Han brukar alltid springa mot sängen när den som ska natta säger Ska du och jag gå och lägga oss? Liten hand vinkar Natt natt.

Då är klockan sju och det har funnits typ fem situationer under två år då vi avvikit från den här rutinen. Eller så ska jag inte skriva, för de två-tre första månaderna i Bearnaises liv skrek han två-tre timmar varje kväll medan vi guppade honom. Men vi har haft en speciell nattningstid sedan han var ungefär fyra månader och… ptja. Det har funkat bra. 

* Pandos byxor???

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s