Den indiska tofugrytan

Den här maten åt vi ikväll.

Det är en såkallad ”indisk” tofugryta, men vet i sjutton vad som är indiskt. Curryn och garam masalan förmodligen. Tofu känns inte så himla indiskt.

Hur som helst har den blivit väldigt god varje gång.

Om man är experimentell kan man plocka bort eller lägga till ingredienser. Vi brukar ha lite extra vätska, vilket gör såsen rätt simmig, men då räcker grytan till minst säkert sex portioner. Om man har mindre vätska, till exempel är lite försiktig med körsbärstomaternas vätska, blir såsen – ni gissade det! – lite mer krämig och jag gillar krämig. Ska testa det nästa gång.

Angående naan som tillbehör, tycker jag att man ska baka eller köpa det från en indisk restaurang. Jag tycker alltid att det känns lite löjligt att bara beställa två naan, men ingen restaurang har någonsin protesterat och jag tar igen det i 100 palak paneer senare.

P.S. Praktiskt med Mathem, som vi handlar från sedan i höstas; man beställer hela receptet minus det man redan har hemma. Det är smidigt.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s